UPDATE: Gaat De Triathlonworld Beach Challenge door?

‘Gaat de Beach Challenge door op 19 juni?’. Begrijpelijke vraag, want de onzekerheid rondom corona is er nog altijd. Maar er gloort inmiddels ook wat licht aan de horizon: Er wordt geëxperimenteerd met evenementen en naast het vaccineren zijn de sneltests steeds makkelijker beschikbaar. Dat stemt ons als organisatie van de Beach Challenge positief en we blijven druk bezig voor een mooi evenement!

Het lijkt erop dat grote evenementen vanaf 1 juli misschien weer mogelijk zullen zijn. Wellicht zijn buitensportevenementen, zoals de Beach Challenge, al eerder mogelijk. Maar niks is zeker en we moeten afwachten wat er de komende periode echt kan en mag.

Ondanks de onzekerheid zijn we de afgelopen maanden doorgegaan met de voorbereiding. Als organisatie zijn we er klaar voor om op 18 juni de Triathlonworld Beach Run en op 19 juni de Triathlonworld Beach Challenge te laten plaatsvinden. Waar nodig met extra maatregelen, zoals publiek ontmoedigen, alleen werken met voorinschrijving, of een test- of vaccinatiebewijs voor deelnemers. Alles wat nodig is om de Triathlonworld Beach Challenge veilig door te kunnen laten gaan, want wij hebben er zin in!

We verwachten dat vanaf begin mei de gemeente Den Haag onze vergunningaanvraag gaat behandelen. Voorlopig blijven we optimistisch en gaan we uit van een mooi evenement in Kijkduin. Zodra er iets bekend wordt of zeker is, hoor je dit direct! Tot die tijd wensen we je veel mooie, veilige en blessurevrije trainingskilometers toe.

Met sportieve groet,

Het Beach Challenge team